Image description
Image description

De wereld van mijn broer

Bloyd (Utrecht 1956) is voornamelijk bekend als dichter en fotograaf.

De foto's in dit fotoboek brengen het leven in beeld van mensen met een verstandelijke beperking. "The world of my brother"geeft een treffende en ontroerende inkijk in hun wereld, zonder daarbij het gevoel op te roepen dat het hier gaat om mensen die niet kunnen deelnemen aan het gewone leven. De kracht van deze serie is dat hij mensen in hun alledaagse leven portretteert zonder meewarigheid of medelijden. Hij toont de mensen in hun ware emoties, soms verdrietig of berustend, dan weer blij of trots. Bloyd legt de nuances haarfijn vast en je voelt de betrokkenheid van de fotograaf bij dit onderwerp. Allereerst bij de zwart-wit foto's die hij 30 jaar geleden maakte voor Elks Camp Moore (Pompton Lakes, New Jersey, USA) en later bij de kleurenfoto's die hij maakte van de beleveniswereld van zijn eigen broer hier in Nederland.


Bloyd is een creatieve duizendpoot die naast zijn professionele carrière zijn hele leven bezig is geweest met fotografie. Zijn belangrijkste onderwerp is de mens. Zo bracht hij in 2013 het fotoboek "That's Life" uit en vervolgens - voor een eenmanstentoonstelling ten gunste van Unicef - In 2014 het fotoboek "Kids as Kids can". Voor zijn documentaire fotografie heeft hij zich laten inspireren door fotografen als Robert Frank en Henri Cartier-Bresson.


Carlos Bruma, galeriehouder van Art Valleggia in Amsterdam.


De wereld van mijn broer

De wereld van mijn broer

€0.00

De wereld van mijn broer, fotoboek hardcover, 30 x 30 cm, 74 pagina's, afgedrukt op extra zwaar glanzend papier. NIET TE KOOP! ISBN/EAN:978-90-820673-4-7

Dit boek is niet te koop! Bij een komende verkooptentoonstelling van de foto's op groot formaat wordt bij elke foto een boek cadeau gegeven.